gyakori kérdések

és válaszok

Az alábbiakban olvashatod azokat a kérdéseket (megválaszolva) melyekkel gyakran találkozom, és amelyek bizonyára Benned is felmerülnek. Ha nem találod a kérdésedre a választ, nyugodtan írj!

Hogyan érthetsz ennyi mindenhez?

Nem értek mindenhez, de képes vagyok a rendelkezésre álló szakirodalmat feldolgozni, és ebből kiindulva önálló gondolatok mentén további értekezést folytatni. Érdeklődési köröm igen széles, de még így is előfordulhat, hogy egy adott témában nem indul be a fantáziám - ez esetben nem vállalom el. Csak arról írok, amihez valamilyen szinten van közöm, amiben képes vagyok elmélyülni.

Mi alapján döntsem el, kit bízzak meg szakdolgozatom elkészítésével?

Sokan hirdetnek szakdolgozatírást, különösen az általam is felsorolt témákban. Sajnos azonban sok a kókler, sőt, csalók is akadnak, akik már kész dolgozatokból ollóznak össze "valamit", ami szinte tuti lebukást jelent...
Szerencsére vannak olyanok is, akik nem csupán könnyű pénzszerzési lehetőséget látnak a szakdolgozatírásban, hanem minden témát érdeklődéssel, teljes odaadással dolgoznak ki, mintha a sajátjuk lenne - mindenfajta szerénytelenség nélkül magamat is közéjük sorolom.

Nem mindegy az sem, hogy az ajánlott ár mit tartalmaz: "csak" a szakdolgozatot kapod, vagy konzultációra is van lehetőséged.
Vannak olyanok is, akik a kezdeti lelkesedés után, a konkrét munka idején hirtelen elérhetetlenné válnak, a határidőket nem tartják be.
A legjobb, ha ajánlás útján keresel szakdolgozatírót, de ha erre nincs lehetőséged, akkor kizárólag bizalom, szimpátia alapján tudsz dönteni.

Kérhetek tőled referenciákat?

Ha kifejezetten ragaszkodsz hozzá, megpróbálhatlak összehozni egy-két korábbi megbízómmal, de őszintén szólva nem szívesen adok ki referenciát. Persze küldhetnék neveket, e-mail címeket, szakokat, dolgozatcímeket - akár kész dolgozatokat is, de nem teszem. Megbízóimnak diszkréciót ígértem, és ezt be is tartom. Gondolj csak bele: Te sem örülnél neki, ha jövőre megadnám az elérhetőségeidet az érdeklődőknek, vagy fűnek-fának küldözgetném a szakdolgozatot, amit kifizettél?
Ezért nem szívesen adok ki semmiféle referenciát, inkább próbálj megbízni bennem.

Mennyibe kerül általában egy szakdolgozat?

Az árak igen széles skálán mozognak, általában a speciális területek, idegen nyelvű szakdolgozatok kerülnek nagyon sokba. Ilyeneket én nem is vállalok, úgyhogy ezek árára most nem térek ki. Az általános témákban oldalanként 1000-2500 Ft között mozognak a vállalási árak. (Az enyém valahol középen van). A magas árak sajnos nem mindig tükrözik a minőséget, hallottam én már magas áron vállalt, de visszadobott szakdolgozatról is. Véleményem szerint ebben az esetben NE az ár alapján dönts, hanem vegyél figyelembe egyéb szempontokat is.

1 2 3